De SEC kent ook een regionale structuur. In bijna elke provincie of deel daarvan is er wel een gespreksgroep actief, waar SEC leden samenkomen om ervaringen uit te wisselen over het houden en kweken van Europese vogels. De invulling van het programma verschilt per gespreksgroep. Net als de onderwerpen en frequentie van samenkomsten. Gemiddeld komt een gespreksgroep zo’n 5 a 6 maal per jaar bij elkaar. Het lidmaatschap van een gespreksgroep biedt nog andere voordelen. Naast het bijwonen van lezingen, tafelkeuringen en bezoeken aan andere kwekers, bestellen veel gespreksgroepen hun zaad, levend voer en medicijnen gezamenlijk waardoor er flinke kortingen mogelijk zijn. Een groot aantal van de gespreksgroepen organiseert (mede) een regionale show en de leden komen bij elkaar op bezoek tijdens open volière dagen. De gespreksgroepen hebben ook als voordeel dat leden elkaar intensiever leren kennen en bijvoorbeeld bepaalde taken van elkaar kunnen overnemen. Zoals het verzorgen van de vogels tijdens vakanties en het met elkaar insturen van vogels naar de landelijke show. Kortom het lidmaatschap van een gespreksgroep biedt alleen maar voordelen en het is zeker de moeite waard om er eens een kijkje te gaan nemen. Voor het geld hoeft u het niet te laten. Voor de heel bescheiden bijdrage in de kosten die er wordt gevraagd, krijgt u veel terug.

Hier vindt u de plaatsten waar de SEC een gespreksgroep heeft:

Friesland:

Fokke Veenstra tel. 0511474650
fokkevee@chello.nl

 Groningen/Drenthe & kop van Overijssel:


Rene Kleine
renekleine89@hotmail.com

De Tukker

Gerben Wiersma tel. 06-48577475
ger_ben_we@hotmail.com
Twente:


Jan Kotte
jabet6@gmail.com

 
Zeeland:

Gerrit Faassen tel: 0115 696158
geresifaassen@live.nlUtrecht:

Steven Meestertel 06-17090799
stevenmeester@hotmail.com

 


West Brabant:

Peter Daemen 076-5962394
mailto:phwmdaemen@home.nl]

De Meierij:

Gerard van den Akker. 0499-422601
gfjmvandenakker@hotmail.com


Limburg

Dennis op den Camp 046-8501912
campopden@gmail.com


Midden Gelderland:

Rob Hoogstede 0488-491485
info@rhoogstede.nl


Herrold Derks 024-6425011
herroldderks@xs4all.nl

Regio Friesland PROGRAMMA komende periode

10 oktober    

14 november  

12 december  

 

kweekleed van het afgelopen kweekseizoen. 

onderwerp nog nader te bepalen 

onderwerp nog nader te bepalen

De bijeenkomsten worden gehouden in cafe Duke Luk in Veenwouden ( Feanwalsterwal) en beginnen om 19.30

 

Gespreksgroep Utrecht

4 april Lezing Hans Wagenaar bij de EUKV over het ringen van vogels.

11 juni Open voliere dag

Excursie naar ringstation Hans Wagenaar in Flevoland (datum nog niet bekend)

26 oktober kweekpraatje

7 december  Lezing verzorgd door Theo Greefhorst over uilen (EUKV wordt ook uit genodigd)

Gespreksgroep Groningen Drenthe en de kop van Overijssel

Jaar Agenda 2017

Woensdag 15 februari:  Eerste Bijeenkomst / Vogelquiz

Ooit aan een pubquiz meegedaan? Op de eerste bijeenkomst van dit jaar hebben we een leuke vogelquiz in elkaar gezet, vergelijkbaar met een pubquiz. Deze quiz gaat over Europese cultuurvogels, mutaties, handige hulpmiddeltjes en is zowel voor de beginnende liefhebber als gevorderde liefhebber een leerzame avond. Ongetwijfeld wordt dit een leuke avond!

Woensdag 22 Maart: De voorbereiding op de kweek

Deze bijeenkomst willen we aandacht besteden aan de aankomende kweek. Elk jaar weer een boeiend onderwerp voor alle leden. Er zijn weer veel nieuwe leden bijgekomen en hoewel veel van onze leden ruime ervaring hebben met kweken zijn er ook nog leden die best wat moeite hebben om jonge vogels op stok te krijgen en door de rui te krijgen. Graag allemaal weer iets mee nemen om te bespreken deze avond… Misschien denk je dat heb ik 2 jaar geleden al eens verteld, maar er zijn natuurlijk ook weer nieuwe leden die dit wel weer interessant vinden. Denk aan onderwerpen als eivoer, voorkomen van luis, nieuwe voeding etc. Neem deze avond gerust een vogelvriend mee die ook affiniteit met onze hobby heeft!

 

Zaterdag 6 Mei: Excursie naar vogelringstation de Glinte

6 Mei gaan we weer vroeg uit de veren voor een excursie naar vogelringstation de Glinte. Hans Wagenaar heeft vorig jaar al eens een lezing bij ons verzorgt over het werk van het vogelringstation, en dit jaar gaan we dit eens met eigen ogen bekijken. Een unieke kans om het vogelringwerk eens van dichtbij te zien, en wellicht zullen er zeldzame vogels gevangen worden die we op deze manier eens nader kunnen bestuderen. Het ringstation bevindt zich in natuurgebied de Kamperhoek in Flevoland. Dit gebied ligt  ‘onder’ de Ketelbrug (A6) en grenst aan de Ketelmeerdijk.
De ingang van het gebied bevindt zich aan de Zuidelijke kant van het gebied, aan de Visvijverweg te Swifterbant (gemeente Dronten). Aldaar bevindt zich halverwege het bosgedeelte een slagboom (oranje-blauw) over het Gerrit Frankpad, vernoemd naar de oprichter van het ringstation.
Het ringstation is over dit pad per auto bereikbaar, maar met mooi weer wordt een wandeling vanaf de visvijverweg zeer aanbevolen. Volg het Gerrit Frankpad langs een metalen hek (halverwege) en u komt uit bij het ringstation. Wij verzamelen om 07:30 aan de Visvijverweg. Over het met elkaar mee rijden deze dag volgt nog een aparte mail.

 

 Zaterdag 2 September:  Volièredag  bij de gespreksgroep Friesland

Na het grote succes van afgelopen jaar zijn wij dit jaar weer welkom bij onze Friese collega’s voor de volièredag. We gaan daar bij kwekers van Europese Vogels kijken in het Noorden van het land. De exacte locaties waar we gaan kijken volgen nog maar ongetwijfeld wordt dit weer een gezellige dag waar ook goed voor de inwendige mens gezorgd zal worden. Graag aanmelden bij het bestuur als u meegaat, dit ivm gezamenlijk te kunnen rijden. Hieronder ziet u een foto van de volièredag, die wij afgelopen jaar verzorgden voor onze gespreksgroep en de gespreksgroep Friesland.

 


Gezellig aan de lunch bij Jan Willem

 

Woensdag 11 Oktober: Tafelkeuring

De tafelkeuring in de nieuwe stijl is afgelopen jaar goed door de leden ontvangen en daar gaan we zeker mee door! Daarnaast is er een prijs voor de mooiste insecteneter, mooiste zaadeter en mooiste mutant!!! Kom dus allen mét vogels op onze tafelkeuring. Tevens kunnen op deze avond nog wat puntjes op de ‘i’ gezet worden met de vrijwilligers voor de OET 2017.

Zaterdag 21 Oktober: ’n dagien OET in Drenthe!

Op zaterdag 21 Oktober (3e zaterdag van Oktober) zal de 11e OET plaatsvinden. We willen dit jaar er weer vol voor gaan om de OET nog groter, mooier en beter voor de dag te laten komen. Later dit jaar zal er een OET-team geformeerd worden die hier verder vorm aan gaan geven. Heeft u goede ideeën? Deel deze vooral met ons!

Woensdag 22 November: Fotopresentatie leden.

De laatste vergadering van 2016 met de foto’s en filmpjes van de leden was erg leuk en informatief. Hopelijk krijgen jullie dit jaar een goed kweekjaar en maken jullie wat foto’s om de rest van de club mee te laten genieten! Ben je niet zo’n fotograaf? Vraag dan gerust iemand van het bestuur om in de kweek eens wat foto’s te komen maken.

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaats in Dorpshuis ‘De Tiphof’ Lindelaan 2, 7917PE te Geesbrug.
De avonden beginnen om 20:00 uur.Copyright SEC © 2013. Ingeschreven bij de KvK nummer H405076960000