Welkom op de pagina van gepreksgroep GDR

De gespreksgroep GDR is een gezellige gespreksgroep met ongeveer 30 leden. Wij komen 6 x per jaar samen met als standplaats Geesbrug. Binnen onze groep wordt er een grote diversietijd aan vogels gekweekt. We hebben leden die heel fanatiek voor tentoonstellingen kweken, maar ook kwekers die zich toegelegd hebben op de kweek van zeldzame insecteneters. In onze groep is veel kennis aanwezig waar beginnende liefhebbers veel van kunnen leren. Ook worden binnen de groep veel vogels geruild, en worden mooie vogels aan beginnende liefhebbers gegund.

Onze agenda wisselt elk jaar en bestaat uit ongeveer 6 bijeenkomsten per jaar met als jaarlijks hoogtepunt ‘De Open Eendaagse tentoonstelling’ (OET). De OET is een eendaagse Europese vogelshow met ongeveer 300 vogels. De kwaliteit van de tentoongestelde vogels ligt altijd hoog en er zijn altijd veel bijzondere vogels te zien. De laatse jaren hebben we bijvoorbeeld vogels gezien als de Bijeneter, Blauwstaart, Hop, Haakbek, Azuurmees, Koningsmees, Maskergoudvink, Draaihals, Boerenzwaluw en phaeo Sijzen.

Als vogelkweker heeft een gespreksgroep vele voordelen. Zo kom je makkelijk in contact met liefhebbers in de regio die ook Europese vogels kweken, kun je gezamenlijk afreizen naar evenementen en wordt het makkelijker om goede kweekvogels te bekomen.

Onze bijeenkomsten worden gehouden in Dorpshuis de Tiphof in Geesbrug. Je bent van harte welkom om eens bij onze gespreksgroep aan te schuiven. Voor verdere vragen kan je contact opnemen met een van onze gespreksgroepleiders.

Laatste nieuwsberichten – Gepreksgroep GDR

Jaaragenda – Gespreksgroep GDR

Woensdag 27 februari: Eerste Bijeenkomst / Vogelquiz

Op de 1e avond van het nieuwe jaar organiseren wij voor de 3e keer een gezellige vogelquiz. De afgelopen 2 jaar zijn er al diverse weetjes en lastige vragen voorbijgekomen. Ook dit jaar is er weer een diversiteit aan vragen over onze Europese vogels, mutanten, geluiden en andere leuke vogelweetjes. Ben jij ‘de kenner’ of kun jij juist leren van al deze vragen? De avond is voor iedereen! Aanvang 20:00 uur in de Tiphof, Lindelaan 2 te Geesbrug.

Woensdag 20 maart: Voorbereiding kweek

Deze avond staat geheel in het teken van de aankomende kweek. Het delen van kennis en ervaring is belangrijk om elkaar op weg te helpen naar goede kweekresultaten. Aan het begin van de avond zullen 2 vogels, een zaadeter en een insecteneter, centraal staan. Van beide vogels wordt uit ervaring verteld hoe de kweek en voeding het beste kan verlopen. In het 2e deel van de avond willen we elkaars ervaringen delen. Dit doen we graag met een product of eivoer welke je meeneemt, het naast elkaar zien van de verschillende producten kan voor iedereen weer een toegevoegde waarde hebben. Aanvang 20:00 uur in de Tiphof, Lindenlaan 2 te Geesbrug.

1 Mei: Lezing Pieter van der Hooven

Woensdagavond 1 mei geeft Pieter van der Hooven een lezing over aanverwante soorten. Middels een fotopresentatie zal hij tekst en uitleg geven over diverse aanverwante soorten van onze Europese vogels. Neem deze avond gerust een vogelvriend mee die ook affiniteit met onze hobby heeft! Aanvang 20:00 uur in de Tiphof, Lindenlaan 2 te Geesbrug.

Zaterdag 18 Mei: Rondwandeling ‘Dwingelderveld’

In de vroege ochtend zullen we samen met een gids het natuurgebied Dwingelderveld verkennen. Een mooie plek voor onze jaarlijkse rondwandeling. Dwingelderveld is namelijk het grootste natte heidegebied van West-Europa. 2 schaapskuddes zijn nodig om de heide in conditie te houden en tussen al deze natuur vliegen vele soorten vogels. Op het water, in het riet, op de heide en in de bossen.
Exacte locatie en indeling wordt later bekend gemaakt.

Zaterdag 7 September: Volièredag

Afgelopen jaar hebben we een mooie volièredag gehad in regio Drenthe en Overijssel. Dit jaar zijn we weer welkom in Groningen/Friesland voor onze jaarlijkse ontmoeting. De planning is nog niet bekend, maar geen zorgen, de ervaring leert dat het daar goed toeven is. Voor de inwendige mens, maar zeker ook qua vogels.

Woensdag 9 Oktober: Tafelkeuring

De tafelkeuring: Iedereen neemt 2 vogels mee, je zet deze per soort bij elkaar op tafel, bespreekt de vogels, beoordeeld en schuift de minst mooie weg, totdat alleen de mooiste blijft staan. Het lijkt Simpel toch? Nou ja en nee, het geeft namelijk nog wel wat discussie en dat is mooi, want daar leren wij van! Waarom is deze net iets beter dan de ander, waar zit het verschil nu in? Tijdens de tafelkeuring kom je erachter! Op deze avond is er een prijs voor de mooiste zaadeter, mooiste insecteneter en mooiste mutant. Naast de keuring wordt ook de voorbereiding voor de O.E.T 2019 besproken. Aanvang 20:00 uur in de Tiphof, Lindenlaan 2 te Geesbrug.

Zaterdag 19 Oktober: ’n dagien OET in Drenthe!

Op zaterdag 19 Oktober (3e zaterdag van Oktober) zal de 13e OET plaatsvinden. Vorig jaar was weer een groot succes, dat willen we ook dit jaar weer voortzetten. De eerste voorbereidingen zijn er al en wij hopen op veel vogels en liefhebbers. Laten we er samen weer een mooie dag van maken!

Woensdag 20 November: Nabespreken OET + input leden

Aan het begin van de avond zullen we de OET evalueren, waarna er tijd is voor jullie eigen inbreng. Foto’s van de kweek of mooie vogelverhalen alles is welkom, jullie bepalen deze avond de inhoud! Willen jullie gedurende het seizoen deze avond in het achterhoofd houden. Zonder input van de leden wordt deze avond moeilijk een succes. We gaan uit van een mooie input! Mocht je hulp nodig zijn bij het maken van een reportage, spreek gerust 1 van de bestuursleden aan.

Fotoalbum – GDR

Algemene informatie – Gepreksgroep GDR

Gespreksleiders:

Rene Kleine
06-81779277
gdr@info-sec.nl

 

Rene Schonewille
06-12113534
schonewille.r@ziggo.nl

Neem contact op met de gespreksgroep GDR