Welkom op de pagina van gepreksgroep GDR

De gespreksgroep GDR is een gezellige gespreksgroep met ongeveer 30 leden. Wij komen 6 x per jaar samen met als standplaats Geesbrug. Binnen onze groep wordt er een grote diversietijd aan vogels gekweekt. We hebben leden die heel fanatiek voor tentoonstellingen kweken, maar ook kwekers die zich toegelegd hebben op de kweek van zeldzame insecteneters. In onze groep is veel kennis aanwezig waar beginnende liefhebbers veel van kunnen leren. Ook worden binnen de groep veel vogels geruild, en worden mooie vogels aan beginnende liefhebbers gegund.

Onze agenda wisselt elk jaar en bestaat uit ongeveer 6 bijeenkomsten per jaar met als jaarlijks hoogtepunt ‘De Open Eendaagse tentoonstelling’ (OET). De OET is een eendaagse Europese vogelshow met ongeveer 300 vogels. De kwaliteit van de tentoongestelde vogels ligt altijd hoog en er zijn altijd veel bijzondere vogels te zien. De laatse jaren hebben we bijvoorbeeld vogels gezien als de Bijeneter, Blauwstaart, Hop, Haakbek, Azuurmees, Koningsmees, Maskergoudvink, Draaihals, Boerenzwaluw en phaeo Sijzen.

Als vogelkweker heeft een gespreksgroep vele voordelen. Zo kom je makkelijk in contact met liefhebbers in de regio die ook Europese vogels kweken, kun je gezamenlijk afreizen naar evenementen en wordt het makkelijker om goede kweekvogels te bekomen.

Onze bijeenkomsten worden gehouden in Dorpshuis de Tiphof in Geesbrug. Je bent van harte welkom om eens bij onze gespreksgroep aan te schuiven. Voor verdere vragen kan je contact opnemen met een van onze gespreksgroepleiders.

Laatste nieuwsberichten – Gepreksgroep GDR

Jaaragenda – Gespreksgroep GDR

Woensdag 28 februari: Eerste Bijeenkomst / Vogelquiz

Vorig jaar hebben we voor het eerst de vogelquiz gespeeld, en deze is bij de leden goed ontvangen. Op de eerste bijeenkomst van dit jaar hebben we weer een leuke vogelquiz in elkaar gezet, vergelijkbaar met een pubquiz. Deze quiz gaat over Europese cultuurvogels, mutaties, geluiden en algemene vogelkennis. De quiz is zowel voor de beginnende liefhebber als gevorderde liefhebber leuk om mee te doen. Ongetwijfeld wordt dit een weer leuke Avond! Daarnaast zullen we tijdens de bijeenkomst even besteden aan de onderwerpen die we vanuit de leden mee moeten nemen naar de jaarvergadering van de SEC op 17 maart in Renswoude.  Aanvang 20 uur in de Tiphof, Lindenlaan 2 te Geesbrug.

Woensdag 4 April: Lezing Huub Vervest

Op woensdag 4 april komt Huub Vervest naar onze gespreksgroep om een lezing te verzorgen over ‘Aanverwante soorten’. Huub is fervent kweker van diverse Serinus soorten, amerikaanse sijzen en himalya kruisbekken, en kan hier veel over vertellen. Daarnaast is Huub keurmeester bij de NBVV en heeft hij ook veel ervaring met Europese soorten. Neem deze avond gerust een vogelvriend mee die ook affiniteit met onze hobby heeft! Aanvang 20 uur in de Tiphof, Lindenlaan 2 te Geesbrug.

Zaterdag 5 Mei: Rondwandeling ‘Borkener Paradies’

5 Mei gaan we weer vroeg uit de veren voor de jaarlijkse rondwandeling. Vlak over de grens bij Weiteveen ligt het plaatsje Versen. Hier ligt het een stukje ongerepte natuur, met een hele grote diversiteit aan vogels. Het ‘Borkener Paradies’ , een gebied van ongeveer 30 hectare groot. Dit gebied is vergelijkbaar met het Bargerveen, maar is groter, ongerepter en herbergt meer soorten vogels.  Dit jaar zullen Harm Kreeft en Jan Willem ons daar rondleiden en sluiten we voor de liefhebbers af met een BBQ bij Richard Zwart. Wij verzamelen deze dag om 07:30, locatie volgt nog. Over het met elkaar mee rijden deze dag volgt nog een aparte mail.

Zaterdag 8 September: Volièredag

Na het grote succes van afgelopen jaar zijn wij dit jaar weer  aan de beurt voor de volieredag. De exacte locaties waar we gaan kijken volgen nog maar ongetwijfeld wordt dit weer een gezellige dag waar ook goed voor de inwendige mens gezorgd zal worden. Graag aanmelden bij het bestuur als u meegaat, dit ivm gezamenlijk te kunnen rijden. Aanvang tijd en locaties volgen nog.

Woensdag 10 Oktober: Tafelkeuring

De tafelkeuring in de nieuwe stijl is afgelopen jaar goed door de leden ontvangen en daar gaan we zeker mee door! Daarnaast is er een prijs voor de mooiste insecteneter, mooiste zaadeter en mooiste mutant!!! Kom dus allen mét vogels op onze tafelkeuring. Tevens kunnen op deze avond nog wat puntjes op de ‘i’ gezet worden met de vrijwilligers voor als de OET 2018. Aanvang 20 uur in de Tiphof, Lindenlaan 2 te Geesbrug.

Zaterdag 20 Oktober: ’n dagien OET in Drenthe!

Op zaterdag 20 Oktober (3e zaterdag van Oktober) zal de 12e OET plaatsvinden. We willen dit jaar weer vol er voor gaan om de OET nog groter, mooier en beter voor de dag te laten komen. Het prijzen schema is veranderd waardoor er nu in maar liefst 15 groepen een VVV-bon gewonnen kan worden. Samen maken we er weer een mooie dag van, we gaan dit jaar weer voor 400 vogels op de show!

Woensdag 21 November: Fotopresentatie leden.

De laatste vergadering van 2017 met de foto’s en filmpjes van de leden was erg leuk en informatief. We zagen prachtige beelden van de Galapagos  eilanden van Richard en  beelden van de bijeneter kweek van Jan Willem. Hopelijk krijgen jullie dit jaar een goed kweekjaar en maken jullie wat foto’s om de rest van de club mee te laten genieten! Ben je niet zo’n fotograaf? Vraag dan gerust iemand van het bestuur om in de kweek eens wat foto’s te komen maken. Aanvang 20 uur in de Tiphof, Lindenlaan 2 te Geesbrug.

Fotoalbum – GDR

Algemene informatie – Gepreksgroep GDR

Gespreksleiders:

Rene Kleine
06-81779277
gdr@info-sec.nl

 

Rene Schonewille
06-12113534
schonewille.r@ziggo.nl

Neem contact op met de gespreksgroep GDR