De Sijs en zijn kleurmutaties

NIEUWE EDITIE 2021 NU LEVERBAAR

Samenstelling: Paul Oude Elferink en Mario Houtackers

3e herziene druk van deze uitgave over de Europese sijs. Ze behandelt de kweek, verzorging, ziekten, showen en huisvesting en vererving. Het is o.a. voorzien van beschrijvingen van de mutaties, uiteraard met een aantal kleurenfoto’s en broeduitkomsten. Ook de standaardeisen komen aan bod. Een complete uitgave over de sijs, waar veel liefhebbers hun voordeel mee zullen doen. Voorzien van de nodige kleurenfoto`s.

2021, Nederlandstalig, 128 pagina’s, paperback, formaat: 24 x 17 cm, een uitgave van SEC.

De putter en zijn kleurmutaties

NIEUWE EDITIE 2021 NU LEVERBAAR

Samenstelling: Mario Houtackers en Paul Oude Elferink.

3e herziene druk van deze uitgave over het houden en kweken van de putter. Alle aspecten, zoals huisvesting, voeding, kweek, huisvesting e.d. komen aan bod. Ook de kleurmutaties en de vererving worden besproken en zelfs de standaardeisen zijn opgenomen. Voorzien van de nodige nieuwe kleurenfoto`s , waaronder diverse van de verschillende mutanten.

2021, Nederlandstalig, 100 pagina’s, paperback, formaat: 24 x 17 cm, een uitgave van de SEC.

Voeding en gezondheid van Europese vogels en verwante soorten in de praktijk

Auteurs: Huub Vervest en John van der Jagt

Deze speciale uitgave van de SEC over voeding voor Europese en verwante vogels beoogt vooral een praktische leidraad te zijn. De logica, de kennis van producten en zo min mogelijk gebruik maken van de talloze potten en flessen met ‘hulpmiddeltjes’.

Aantal pagina’s: 192 met prachtige kleurenfoto’s Paperback 24x 17 cm.

De Groenling en zijn kleurmutaties

Auteur: John van der Jagt

Besproken worden huisvestiging,verzorging,de kweek, maar ook de vererving en de diverse mutaties. Ook komen diverse ziektes aan bod.
Een aanrader voor de beginnende en ervaren groenlingkweker.

Aantal pagina’s 64 Paperback 24 x 17

Het Houden en kweken van Europese Insecten Etende vogels

Auteur: John van der Jagt

Een splinternieuwe uitgave van de speciaalclub. Aan de totstandkoming werkten kwekers van naam mee. De onderwerpen zoals huisvesting voeding, voedseldieren en de kweek komen uitgebreid aan de orde. Een boek, dat zowel voor de ervaren als beginnende kweker heel veel informatie bevat.

Aantal pagina’s: 79 met prachtige kleurenfotos’s van de kweek. Paperback 24x 17 cm.

Het houden en kweken van de Kneu, de Frater, de Europese kanarie en de Barmsijs

Auteur: John van der Jagt en Ger van Rooij

Nederlandstalig, 2007

In dit boek worden vier vogelsoorten behandeld. De kneu, de frater, de Europese kanarie en de barmsijs in één nieuwe uitgave. Natuurlijk passeren de gangbare onderwerpen als houden en kweek de revue. Verder komen de vererving en niet onbelangrijk de standaardeisen uitvoerig aan bod, alsmede de ringmaten, de huisvesting en nog vele andere aspecten van het houden van deze vier soorten vogels. Voorzien van diverse kleurenfoto`s, o.a. ook van verschillende mutaties.

Aantal pagina’s: 96 Paperback 24 x 17 cm

Sijzen van de wereld

Auteur: Alois van Mingeroet

Alle 19 soorten sijzen van het geslacht Carduelis, maar ook de ondersoorten worden uitvoerig besproken. Per soort informatie over verzorging, voeding, kweek, ziektes en ook een aantal mutaties passeren de revue. Het boek is voorzien van ruim 400 kleurenfoto`s, waarvan er een aantal unieke in de natuur van Amerika en Europa zijn gemaakt. Door de deskundige tekst en het grote aantal kwalitatief mooie foto`s, heeft Alois Van Mingeroet weer een fantastisch boek geproduceerd.

Het boek is in band uitgebracht met een harde kaft, 24 x 17 cm groot, het bevat 290 pagina’s en is uitgegeven door vogelboekhandel J & J.

Europese cultuurvogels en hun mutaties

Auteur: Alois Van Mingeroet

Nederlandstalig, 2007

Verschenen is deze uitgebreide uitgave over het houden en kweken van de barmsijs, sijs, groenling, putter, goudvink en hun mutaties. Een prachtig boek een must voor zowel de beginnende als de ervaren kweker.

Het boek is in band uitgebracht met een harde kaft, 24 x 17 cm groot, het bevat 320 pagina’s en is uitgegeven door Vogelboekhandel J & J.