Inschrijfformulieren Europese Cultuurvogels en hun Mutaties Afferden

Inschrijfformulier tt 2023

Verkoop klasse 2023

Komen uw Europese vogels dit jaar wedijveren in Rijsbergen?

Van zaterdag 11 november tot en met zondag 12 november 2023 houdt De Vogelvriend Rijsbergen (West Noord-Brabant) haar jaarlijkse tentoonstelling. Een bijzondere tentoonstelling omdat ook inzenders die geen lid zijn van onze vereniging (wel met COM erkende ringen voor Europese vogels) van harte welkom zijn. Net als voorgaande jaren –2022 helaas uitgezonderd – besteedt onze vereniging veel aandacht aan zaalinrichting, zaalaankleding met showkooien en wij doen ons best voor een vriendelijke ontvangst. In november 2022 was deze tentoonstelling ook voorzien doch toen gooide een uitbraak van vogelgriep alles in de war. Vorig jaar was de organiserende vereniging erg verguld met ruim 20 inzenders van buiten onze vereniging van met name BEC en de SEC leden. De inschrijvers van 2022 hebben allemaal hun inschrijvingsgeld terug ontvangen en in juli dit jaar zijn ze allemaal persoonlijk op de hoogte gesteld van de data voor 2023.

In Rijsbergen zenden eigen leden veel Europese vogels in. Enkele jaren geleden kwam de vraag van bezoekers; ‘Mogen wij hier ook inzenden’? De Vogelvriend Rijsbergen heeft daarom gekozen voor een bijzondere tentoonstelling zodat leden van andere clubs/ organisaties ook welkom zijn met hun vogels. Na enkele jaren aftasten, groeien en ervaringen op doen willen wij nu opnieuw meer ruchtbaarheid aan onze regionale show geven. Kwekers en tentoonstellers van Europese vogels worden van harte uitgenodigd in te zenden. Wij hebben een redelijk grote en moderne tentoonstellingsruimte, parkeren achter de zaal is gratis, er is betaalbare horeca en de Europese vogels worden gekeurd door gespecialiseerde keurmeesters.

Gegevens

Gemeenschapshuis Koutershof, Koutershof 4 (gelegen aan de Sint Bavostraat/naast de kerk), 4891 CV Rijsbergen. Inbrengen is op woensdag 8 november, 9 november wordt er gekeurd, de opening voor inzenders is op vrijdagavond 10 november. Zondagmiddag worden de ingezonden vogels uitgegeven op volgorde van afstand van de inzenders.

Verkoopklasse
Tijdens het tentoonstellingsweekend is er gratis mogelijkheid voor verkoop van Europese vogels in eigen kooien. Hiervoor gelden de gebruikelijke regels en gewoontes. Deze aangemelde verkoopklasse geschiedt volgens regels en richtlijnen van de NVWA en RVO. De tentoonstelling in Rijsbergen is open op zaterdag vanaf 11.00 uur, idem op zondag 12 november tot 15.00 uur. Meedoen in Rijsbergen is wedijveren met Europese vogels van andere kwekers.

Inschrijfformulieren opvragen bij:
Johan van Nispen,
Cederstraat 31,
4871 VK Etten-Leur, 06-51635755

Email: johanvannispen@ziggo.nl
www.de-vogelvriend-rijsbergen.nl

Namens De Vogelvriend Rijsbergen,
Huub Vervest (secretaris)