Annulering Jubileumshow 50 jaar SEC

Helaas gaat deze show niet door

Inschrijfformulieren en vraagprogramma

Inschrijfformulier wedstrijdklasse 2021

Vraagprogramma 2021

Verkoop klasse 2021

Eendagshow Gelderland

Annulering Cultuurvogelshow in Rijssen op 4, 5, 6 november!

Helaas gaat deze show niet door!

OET 2021

Open Eendaagse Tentoonstelling 2021, voor Europese Cultuurvogels aanverwanten en hybriden

Organisatie van Gespreksgroep Groningen/Drenthe & kop van Overijssel  

 Jaarlijks wordt in Geesbrug, door de gespreksgroep Groningen/ Drenthe en de kop van de Overijssel, de Open Eendaagse Tentoonstelling (OET) georganiseerd . Voor velen ’NDagienoet in Drenthe!

Met de huidige regelgeving rondom Corona zien wij als organisatie op dit moment mogelijkheden om ook dit jaar weer de OET te organiseren, maar wel in een andere vorm en met de regelgeving en mogelijkheden van dat moment. Uiteraard staan de vogels met de keuring centraal en blijft er ruimte voor ontmoeting.

Normaal worden tijdens de OET alle vogels in de ochtend individueel gekeurd. Dit jaar zullen we daar een keer vanaf wijken en gebruik maken van het Engelse keuringssysteem. Hierbij selecteren de keurmeesters per groep  de beste 3 vogels en daaruit weer de beste vogel.

De fel begeerde hunebed voor ‘beste vogel van de show’ zal zeker niet ontbreken.  Reserveer vast de datum in uw agenda!

De OET wordt gehouden op 16 oktober 2021 in Geesbrug. Tot een week ( tot 9 oktober) van te voren is inschrijven van vogels mogelijk.

Op de dag zelf in de ochtend de vogels inbrengen, van 07.00 tot 08.30 uur.  Daarna worden de vogels gekeurd. Rond 13.00 uur is er de mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken.

Aan het einde van de middag is de prijsuitreiking en zullen we de vogels weer uitgeven. Laten we er samen weer een mooie show van maken en breng uw vogels vast in top conditie!

Tot 16 oktober in Geesbrug!

Inschrijven

Voor inschrijven, formulieren en informatie kunt u contact opnemen met:

René Schonewille via 06-12113534 of

René Kleine via 06-81479277 of

via gdr@info-sec.nl.

Inschrijving kost 1 euro per vogel, bij meer dan 10 vogels is de inschrijving 10 euro.

Welkom op de tentoonstelling pagina van de Open Europese Cultuurvogel 2019.

Hieronder vindt u het inschrijfformulier + reglement, inschrijfformulier verkoopklasse en het vraagprogramma van OEC 2019. Let er goed op dat uw betaling en inschrijfformulier 20 november 2019 bij het TT-secretariaat binnen moeten zijn. U kunt het formulier printen, invullen, inscannen en mailen naar penningmeester@info-sec.nl of per post op sturen naar Paul Oude Elferink, Eekmolen 1, 7491 HN Delden.

Let op dat enkel volledig ingevulde inschrijfformulieren in behandeling genomen kunnen worden!

Wij hopen u allen op de show te mogen begroeten!

OET 2019

Zaterdag 19 oktober is het weer tijd voor de mooiste Open Eendaagse Tentoonstelling van Nederland: OET 2019. Op 19 oktober zullen er weer meer dan 300 Europese en aanverwante soorten vogels te zien zijn in de Tiphof (Lindenlaan 2) Te Geesbrug. Dit jaar wordt hier tevens de Noordelijke vitrineshow van de Speciaalclub Insecten- en Vruchtenetende Vogels gehouden. Op deze show zijn meerdere mooi ingerichte vitrines te bewonderen met de mooiste exotische vogels uit de hele wereld.

De vitrineshow van de SCIVV is vanaf 10:00 uur geopend. Tijdens de ochtend zullen er diverse presentaties gehouden worden door onder Alex Mulder over de wondere wereld van Tangaras. Vanaf 13:00 is de OET geopend en kunt u de ingeschreven wedstrijdvogels bewonderen.

Op de OET kunt u een groot aantal Europese zaad- en insectenetende vogels verwachten. De laatste jaren waren er onder andere bijeneters, hoppen, kuifmezen, boomklevers, azuurmezen, staartmezen, mutatie putters, goudvinken en sijzen te bewonderen.

De shows en presentaties zijn voor iedereen gratis te bezoeken. Wilt u meespelen met de OET? Maak dan gebruik van onderstaand inschrijfformulier.